Ревю на Huawei Color Band A1

1

Краят на лятото е. Време, в което малко хора вече се интересуват дали са във форма или не. Плажовете стават все по-празни. Заведенията затварят, а в дискотеките няма толкова хора, както преди (поне по морето). Въпреки че работният/учебният септември вече си тече, запускането на формата и отдаването на “пости” с торти и мазничко не бива да е на дневен ред. Как обаче да се насилим да ходим да тренираме и да си следим режима? Обикновено извиненията с времето, работата и празничните дни минават, но ако имаме нещо, което да ни подсеща, нещата може би ще са по-различни.

Тук идва ред на фитнес аксесоарите, за които едва ли вече има човек, който да не е чувал. Малки гривни, които ни побутват да се движим и предлагат още някоя и друга умна функция. Точно такава е Huawei Color Band A1, която компанията предлага заедно с новия Huawei P9 до 15.10.2016 г. или до изчерпване на количестватата в родните мобилни оператори, или в Техномаркет и Технополис, разбира се, със съответната оферта. Както и предполагате, Huawei A1 ми падна в ръцете и в стила на Smart News занесохме новата джаджа на китайците в базата в Белмекен, за да може нашата редакторка Рая Захариева, която е и национал по бързо пързаляне, да провери на какво е способна.

Дизайн и външен вид

huawei-color-band-a1-pictureЗащо обаче ви е такава гривна? На първо място ще отбележа дизайна. За разлика от други подобни продукти, които изглеждат прекалено спортни и не биха си отивали с по-официални облекла, Huawei Color Band A1 доста добре се вписва и в двете ситуации. Има налични различни цветове и материи. Лично аз ползвах гумената версия в черно и като човек, който носи доста аксесоари по ръцете си, мога да кажа, че определено се вписва добре. Удобна е и е много лека, като в същото време приляга добре на почти всякакво облекло.

Гривната е толкова удобна, че можете да я носите постоянно. Именно това е и целта й, както и всички налични функционалности, които предлага. Те са най-базовите, но все пак това е фитнес асистент, а не смарт часовник. Първо, за да започнете да ползвате Huawei Color Band A1, трябва да я пуснете да се зареди. Това се случва, като свържем зарядното за телефона към малката докинг станция, която идва в пакета. С напълно заредена батерия смарт гривната на Huawei може да работи до 28 дни. Лично аз не мога да кажа дали това е така, защото с едно зареждане я ползвах супер много и така и не дочаках да видя кога ще се изразходва зарядът.

huawei-color-band-a1-picture-3Софтуер

След като приключите със зареждането, трябва да свалите приложението за свързване с телефон от Google Play. Като го стартирате, ще получите бързи указания как работи и за финал ще трябва да въведете някои данни като години, тегло, пол и т.н. Това е. След това започвате да я носите, а тя ще отчита вашите крачки и калории, когато ходите, тичате или пък карате колело – в общи линии основните кардио дейности. За да си направите по-лесна сметка какво сте изразходвали, приложението ще покаже всяка калория в храна. Така бързо ще разберете кога сте стопили тлъстата пържола с картофки от снощи.

Още нещо интересно, което може да прави гривната, е да следи съня ви. Когато спим, тя следи продължителността и качеството на съня, разделяйки го статистически на лек сън, дълбок сън и фаза на пробуждане. Тук аз поне се постарах да постигна по-добри резултати и спах здраво, но честно казано тичането не е в стила ми, пък и нямам нужда (шегичка).

huawei-color-band-a1-pictureЗа финал оставям ултравиолетовия сензор, който е една доста яка характеристика на смарт гривната. С нейна помощ може да проверим дали лъчението е над нормата, като гривната препоръчва какъв вид слънцезащитен крем е необходим, дали да си сложим очила, шапка или да пием повече течности. Това със сигурност ще е много полезно през лятото, когато слънцето наистина може да е опасно.

Умният аксесоар работи самостоятелно от смартфона, затова всички характеристики, които изброих до момента, ще се запазват автоматично. Новите данни ще се синхронизират веднага когато телефонът отново е близо до вас. По този начин няма да се налага да влачите смартфонa с вас, докато тичате или се къпете, което също не е проблем за гривната, защото е водоустойчива.

huawei-color-band-a1-picture-2Заключение

В крайна сметка, притежанието на такъв аксесоар не е задължително, но е препоръчително, още повече когато е на толкова добра оферта. Huawei Color Band A1 се слива чудесно с визията на почти всеки човек, в почти всяка ситуация. Не изисква всекидневно зареждане и по мои впечатления отчита данните доста добре. Разминаването с реалността е доста малко, което е плюс, защото повече гривни не се хвалят с голяма точност. Към това Huawei Color Band A1 може да ни уведомява за входящи обаждания и нотификации, което я прави и една идея “смарт”. Ако искате да я притежавате, ще трябва да побързате, тя вече ви чака заедно с новия Huawei P9. Сега се предлага както вече споменах в комплект с телефона, не с една, а с цели 2 кашки в черно и синьо. Самите оферти, на които се предлага може да проучите от тук.

1 коментар

Comments are closed.