Ако сте екстремна личност, която обича да се спуска в дълбоки пещери или да разглежда морското дъно, то новият супер издръжлив фенер INDESTRUCTIBLE VARTA F30 Pro може да бъде вашия незаменим помощник в приключенията. Водещият производител на батерии представи фенера в рамките на своята кампания #TougherThanLife.

В редакцията получихме тестова бройка от устройството и решихме лично да проверим дали наистина няма да се повреди, ако падне от високо или във вода, както ни уверява производителя.

 

Ето какво показаха тестовете на нашия екип: 

 

Външен вид

 

Изпробвахме F30 Pro и установихме, че той е еднакво ефективен и полезен както на открито, така и при слабо осветени места във входа на дома и офиса. Все още не сме го изпробвали в пещери, където той би бил наистина безценен.

 

Първото нещо, което ни направи впечатление е, че фенертът е изключително лек и компактен – едва 507 грама и с дължина 228 милиметра. Въпреки това той се усеща масивно и приляга удобно в ръката.

 

Отличителни характеристики

 

Нашите тестове показаха, че VARTA F30 Pro е изключително здрав и устойчив на удари, падане и настъпване. Освен това е водоустойчив, а според своите създатели – и издръжлив на прах. Изработен е от висококачествен алуминий, използван в авиотехниката, за максимална издръжливост.

 

За неговата здравина и устойчивост допринасят гумената глава и капачката, които предпазват предната част на фенера. Освен това F30 Pro притежава удароустойчиви леща и рефлектор.

 

Лъчът му осветява на разстояние до 279 метра с обща светлинна мощност до 650 лумена. Благодарение на яркия си светодиод с висока производителност,  фенерът може да осветява в две светлинни нива – изключително ярко и по-слабо. 

 

Батерия

 

Varta F30 Pro работи с 6 мощни батерии, които, както успяхме да се уверим сами, осигуряват възможност устройството да се използва при продължителни преходи. По спецификация, то издържа с едно зареждане в продължение на 75 часа. 

На пазара INDESTRUCTIBLE фенерът на VARTA може да се открие на много достъпна за своя клас и характеристики цена – около 50 лв. и със 7-годишна гаранция от производителя.

Сподели
Предишна страницаРевю на геймърските слушалки ARCTIS 9 WIRELESS на SteelSeries
Следваща страницаVIVACOM подарява 5 000 МВ на клиентите си за коледния уикенд
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.