През последните години видеонаблюдението се превръща във все по-предпочитан начин за защита на дома и офиса. Все повече хора днес инвестират в подобен вид техника, за да защитят имуществото си, за да наблюдават възрастните си роднини от разстояние или с цел контрол и мотивация на служителите. Ако и вие сте в търсене на най-подходящата охранителна система, предлагаме ви да се запознаете с камерата Tenda IC6-PRS, която имахме възможност да тестваме и ще опишем в следващите редове.

Лесна инсталация

Първото, което ни направи впечатление, когато започнахме тестовете с нея, е лесният ѝ монтаж. Благодарение на технологията Power over Ethernet (PoE), камерата може да се зарежда през кабела за данни, което намалява броя на кабелите и по този начин значително опростява инсталационния процес. Според предпочитанията на собствениците, устройството може да се монтира на различни места в сградата – стени,  тавани и др.

Външен вид и картина

Друго предимство на IC6-PRS, наред с лесния ѝ монтаж, е изчистеният ѝ и семпъл дизайн. Тялото на камерата е сферично и вградено във въртящ се корпус, който може да се завърти почти във всяка посока. Те са бели на цвят и без излишни елементи и форми по тях. В предната част на IC6-PRS са разположени основният обектив, инфрачервената лампа, както и малък отвор за микрофона.

Качествен образ на картината

Качеството на образа при Tenda IC6-PRS е по-добро от това на повечето инфрачервени камери. Нейният 3-мегапикселов сензор е чувствителен дори и към слаба светлина, което прави изображенията ясни и чисти. Допълнително удобство е, че камерата има “нощен режим”, при който видимостта обхваща площ от над 30 метра, както и вграден сензор за разпознаване на движение.

Звук

Tenda IC6-PRS е снабдена и с високочувствителен микрофон, който улавя звук в разстояние до пет метра. Това означава, че е способна не само да предостави визуален запис, а и регистър на разговорите с придружаващите го звуци.

Мобилно управление

Разглежданата камера на Tenda може да се управлява през мобилен телефон. Както и нашите тестове показаха, в случай на регистрирано движение устройството изпраща нотификация през специално създадено за целта мобилно приложение и потребителят може веднага да види какво се случва в района, който камерата следи.

В заключение

можем да потвърдим, че Tenda IC6-PRS има редица предимства, сред които лесната ѝ инсталация, както и качествените ѝ картина и звук, дори и през нощта. Внимание заслужава и вградената PoE технология, която намалява броя на кабелите при изграждането на охранителната система.

Всичко това прави модела отличен избор за всеки, който иска да монтира ефективна камера за видеонаблюдение в дома, офиса, паркинга, градината или други зони. На пазара у нас устройството може да бъде закупено на цена от около 60 лева.

Сподели
Предишна страницаYettel предлага актуалните слушалки на Apple AirPods 3rd Gen с Lightning Case с 50% отстъпка
Следваща страницаОт какво е вдъхновен новият Терминатор?
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.