На 23 и 24 юли във Варна се проведе първото по рода си у нас дрон състезание с нощна писта. Организатори на спортната проява са Дрон клуб Варна, съвместно с местни организации и Асоциация Обединено Дрон Общество в рамките на проекта Drone Arena.

В надпреварата се включиха едни от най-добрите състезатели на Балканите. А нощните кръгове бяха изключително атрактивни, тъй като пистата и самите дронове бяха осветени от множество неонови светлини.

След провеждането на всички дневни и нощни квалификационни кръгове, бяха излъчени победители. Това са Димо Щерев от гр. Пловдив (първо място), Антони Георгиев от гр. София (второ място) и Младен Богоев също от София (трето място). С награда за най-добър краш бе отличен Стефан Лазаров.

“Организирането на първото състезание със светеща писта показва, че този вид спорт се развива с бързи темпове у нас. Провеждането на толкова мащабна проява във Варна показва, че дрон обществото се разраства не само в София, а и в цяла България” –  посочва Антон Пулийски от Drone Arena.

Проявата ще се проведе при при стриктно спазване на санитарно-епидемиологичните мерки и изискванията за сигурност в условията на Covid-19.

Спонсори на събитието бяха: FPV-BG, Drones.bg, Gala Park FPV, Systeh, Raptor, Red Bull, ICE Computers, iCard, BMW Club Bulgaria, Electromarket.