По време на интервю с Еди Кю на конференцията Code Media вчера, ексклузивно се появи първия трейлър за дългоочакваната риалити програма „Planet of the Apps“. Шоуто бе представено за първи път преди малко повече от половин година и от тогава за него се заговори много. Най-накрая обаче имаме и първи кадри, като разбираме повече за идеята зад риалитито.

В „Planet of the Apps“ разработчици ще представят идеите си пред жури, част от което са звездите will.i.am, Джесика Алба и Гуинет Полтроу, заедно с предприемача Гари Вайнерчук. Идеята трябва да бъде успешно представена за 60 секунди, докато състезателите слизат надолу по ескалатор, до подиума на журито.

Подобно „The Voice“, успешно продължилите напред разработчици ще могат да изберат ментор, с който да продължат напред в осъществяване на своето приложение, като голямата награда е финансиране в рамките на 10 милиона долара. След края на предаването апликациите ще бъдат налични в App Store, където ще имат специално място и възможността да бъдат видяни от милиони потребители.

По думите на Еди Кю, „Planet of the Apps“ ще започне излъчване някъде през пролетта, като риалитито ще бъде изцяло ексклузивно за абонатите на Apple Music.

Какво ще кажете? Бихте ли гледали подобна риалити шоу програма?