Apple Watch е на пазара от няколко дни и в интернет се появиха първите истински тестове за неговата издръжливост. Един от тях е на Cnet, които имаха на разположение Apple Watch Sport с бяла каишка. Прочутото стъкло Ion X на умната джаджа задължително трябва да мине през всичко, което може да бъде стоварено отгоре му. Е, какво мислите ще се случи с часовника? Първо гледайте видеото, пък след това да си говорим.

Изглежда Apple Watch е доста по-издръжлив отколкото много хора са си мислели. Тук виждаме, че може да бъде измит без проблем, а дори работи и след като е стоял 10 минути под вода. Заливането му с всичко, което можете да извадите от хладилника, като горчица, кетчуп, соев сос, фъстъчено масло и дори вино, не му вреди. Носимият аксесоар издържа дори и в казан с вряща вода, като предупреждението за висока температура го изключи автоматично (както става и с iPhone-ите на Apple). След рестарт Apple Watch отново работи безотказно.

Не можем да минем дори и без изпускане и драскане с всякакви ножове и рендета. Изглежда можете да сте спокойни, ако нещо стане с вашия часовник – шансът той да е наред е голям. Но какво става, когато изпуснете (и то само от педя разстояние) 3-килограмов тиган отгоре му? Е, малко неща могат да издържат удар с тиган. Какво мислите? Как се справи според вас Apple Watch в този тест?

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS