nokia_lumia_830

Изтекоха първите снимки на Nokia Lumia 830 – смартфон с Windows Phone 8.1 от средния клас.

Предполага се, че новото устройство е част от трио смартфони, с които Nokia (Microsoft) ще освежи продуктовата си линия. Nokia Lumia 830 е директният наследник на Lumia 820 и ако се съди по снимките ще бъде изработен от поликарбонат с алуминиева рамка.

Според друга теория това всъщност е Lumia 730, известна с кодовото име „Tesla“. При всички положения става въпрос за устройство в средния клас, а акцентът върху модула на камерата подсказва, че смартфонът ще има добри фотографски възможности. От друга страна, камерата изглежда „слята“ със задния панел и може би тук няма да видим технологията PureView.

Именно камерата ще бъде ключов елемент в новия флагман на компанията, подобно на неговия предшественик Nokia Lumia 1020. За устройството не се знае много, освен че носи кодовото име McLaren и ще използва иновативни 3D функции в потребителския си интерфейс, вдъхновени от Xbox Kinect. Слуховете предвиждат и устройство със 4.7-инчов дисплей с амбициозното кодово име „Superman“. Смартфонът ще бъде позициониран под флагмана и ще има 5-мегапикселова предна камера – за първи път в устройство с операционната система на Microsoft.

Всички нови смартфони ще дебютират заедно със следващия по-голям ъпдейт на Windows Phone 8.1.