Премиерата на първия епизод на риалити шоуто от Apple, наречено Planet of the Apps, се състоя по време на конференцията WWDC. Въпросният първи епизод вече е наличен за гледане в Apple Music и iTunes. Той е напълно безплатен и свободен за гледане от всички потребители. Ако обаче желаете да продължите да гледате шоуто и останалите му епизоди, ще трябва да сте абонат на Apple Music.

Planet of the Apps е първото ексклузивно за Apple Music шоу, на което ще могат да се насладят само потребителите на тази услуга. В него разработчици ще имат 60 секунди върху ескалатор, за да представят идеята си за революционно приложение пред жури от известни личности — актрисите Джесика Алба и Гуинет Полтроу, певецът will.i.am и предприемачът Гари Вайнерчук. Ако успеят да заинтригуват журито, разработчиците ще получат финансирате, за да реализират своя проект в по-нататъшния кръг от състезанието.

По един нов епизод от Planet of the Apps ще излиза в Apple Music всеки вторник, като се очакват поне девет епизода. Вижте новия трейлър по-горе.