nexus6_motorola

Изтече първата снимка на предполагаемия Nexus 6, произведен от Motorola. С изключение на размера смартфона прилича поразително на новия Moto X (2014).

В изображението, новото устройство позира до LG G3 и изглежда доста по-голямо. Имайки предвид, че G3 има 5.5-инчов дисплей, снимката съвпада със слуховете, че новия Nexus на Google ще има 5.9 или 6-инчов дисплей (откъдето идва и името Nexus 6). Върху гърба на устройството има надпис „Shamu“ , което е предполагаемото кодово име на новия смартфон. Задния панел изглежда изработен от soft touch пластмаса (каквато е една от опциите на Moto X). Подобен материал беше използван и при Nexus 5 и Nexus 7 (2013) и най-вероятно Google цели да продължи традицията.

nexus6_motorola_2

Техническите характеристики на смартфона са обект на спекулации на този етап, но някой детайли могат да бъдат предположени с добра точност. Nexus 6 най-вероятно ще използва процесора Qulacomm Snapdragon 805 с 3 GB рам и 32 GB основна памет (без Micro SD слот разбира се). Точния размер на екран най-вероятно ще е 5.92 инча и ще има QHD резолюция (1440 х 2560), което ще даде впечатляващата 498 ppi гъстота на пикселите. Камарата най-вероятно ще бъде същата като при Moto X (2014) – 13 мегапикселов сензор и двойна LED светкавица с пръстеновиден дифузьор.

Очаква се батерията в Nexus 6 да има обем от 3200 mAh. Новия смартфон най-вероятно ще дебютира по време на следващото събитие на Google към края на годината. Тогава официално ще бъде представена и финалната версия на Android L, а Nexus 6 ще бъде първото устройство, което ще стартира с новата версия на операционната система.