Руският производител на луксозни аксесоари Caviar пусна лимитирана серия смартфони, които обединяват две от най-популярните марки в технологичния свят – iPhone и Tesla.

Моделът се нарича iPhone X Tesla и представлява специално създадена версия на iPhone X, покрита с въглеродно – златно покритие и с вградена слънчева батерия. Цената на устройството също е ексклузивна – малко над 4000 щ. долара и в нея влиза също луксозен калъф.

Caviar и друг път е създавал луксозни версии по лиценз на популярни марки смартфони. Това обаче е първото устройство в портфолиото на компанията, което разполага със соларна батерия. Според неговите създатели, тя ще му позволи да се зарежда дори от по-слабо изкуствено осветление.

Моделът ще се предлага в две версии с 64 GB и 256 GB памет, които ще струват съответно 4064 и 4847 щ. долара.

Според създателите на смартфона, той е вдъхновен от три известни личности – учения Никола Тесла и технологичните предприемачи Стив Джобс и Илън Мъск. Именно последният от тях ще получи и първата бройка от новото устройство.

Сподели
Предишна страницаSony пусна у нас новата серия Bravia OLED телевизори AF8
Следваща страницаAdobe придоби Magento за 1,68 млрд. долара
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.