Зимата тази година ни пожали и поне засега, студът ни подминава, а пролетта неусетно наближава. Освен приятните пролетни лъчи на слънцето обаче, заедно с нея наближава и отдавна планираният основен ремонт на жилището, а това въобще не е лека задача, особено когато ви се налага да го правите за пръв път. За да се справите успешно с ремонта обаче, не е нужно да сте майстор във всички области, а само да спазвате предварително съставения план и да потърсите фирмите, които са ви нужни за всеки един етап от него.

Разбира се, според индивидуалността на жилището, всеки проект е различен и необходимостта от строителни дейности също. Решенията, които се вземат са на база състоянието на жилището в момента, както и това, което се иска да се постигне като краен резултат. Тези фактори най-точно ще определят какво точно трябва да се направи. Затова и вашият основен ремонт може да бъде бърз или пък да се окаже по-сложен, ако в интериорния проект присъстват по-сложни конструкции, елементи и особености, които могат да повлияят на продължителността и сложността на процеса по ремонтните дейности.

Началото му обаче, трябва да бъде поставено чрез изготвяне на оценка за ремонта на жилището. Ако решите вие сами да го направите, но нямате необходимите познания, това може да се превърне в трудоемка и времеотнемаща задача, затова може би е по-добре да се доверите на специалистите.

Всъщност основният ремонт е този ремонт, който преобразява из основи вашия дом, а често промяната, която се постига в жилището е изумителна. Тъй като основният ремонт е по-дълъг и трудоемък процес, е необходимо той да бъде осъществяван на етапи. Ако жилището няма как да бъде напуснато от обитателите му, то ремонта се прави стая по стая, и в този случай е най-добре да започнете ремонта от най-вътрешната стая и постепенно да се придвижвате към коридора, като същият да остане последен в списъка с ремонтните дейности.

Основният ремонт започва с къртене на стари настилки, събаряне на ненужни преградни стени, демонтиране на стари мебели, врати и дограми. След като всичко е готово, се започва с изграждането на водопроводната и електрическа инсталация, както и полагането на изолация. Последният етап е свързан с полагането на шпакловка и боядисване, поставяне на настилка, монтаж на мебели, осветителни тела и декоративни елементи. Това в общи линии е планът, по който ще протече и вашият ремонт, но както вече забелязахте, всичко това ще стартира с една много трудоемка задача – къртене на стари настилки, събаряне на стената, която ще обедини дневната с кухнята ви и ще даде един по-съвременен изглед на дома ви, и разбира се с демонтиране на тежките стари мебели, които като неумолими стражи се изправят пред вашите идеи за ремонтни дейности. Всичко това не е по силите на един човек, та дори и той да има нужните знания и умения, затова ще се наложи да се обърнете към фирма за къртене, чистене и извозване. Тази фирма разполага с всичко нужно, за да ви отмени в първоначалния етап на основния ремонт, а нейните специалисти бързо и чисто ще премахнат пречките пред мечтите и плановете ви, като ще извозят строителните отпадъци и ще освободят място за следващите майстори. На думи звучи много лесно и просто, но в интернет ще намерите десетки фирми, които рекламират услуги в тази област. За да не се лутате и чудите, коя от тях да изберете, ви препоръчваме Кърти, чисти и извозва, която е с дългогодишен опит в областта и предлага комплексно обслужване на най-ниски цени.

След като премине тази трудоемка и не много приятна подготовка на терена за основния ремонт, свободно ще можете да пристъпите към следващите стъпки в плана, като отново се доверите на изпитани и коректни строителни фирми в бранша.

Сподели
Предишна страницаСтандартизирано зареждане на всички устройства
Следваща страницаSamsung Galaxy Xcover Pro вече се предлага в България
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.