Получи се известно забавяне в имплементирането на приставки при новия браузър от Microsoft Edge. От днес обаче това се променя – всички, които са се записали в тестовата програма на Windows 10, трябва вече да могат да ъпдейтнат до версия 14291, която ще им донесе възможността да инсталират приставки в Edge.

Microsoft първоначално пусна три приставки – Microsoft Translator, reddit и Mouse Gestures. В последствие ще се появят още, а разработчиците лесно могат да създават такива приставки. Още по-интересното е, че компанията е направила така, че тези приставки да могат да бъдат инсталирани и в Google Chrome. По този начин се желае постигането на унифициране в приложно-програмните интерфейси за разработка на всякакви приставки. Разработчиците ще могат и да пренасят своите приставки от Chrome към Edge много лесно.

Microsoft обещават скоро да пуснат нови приставки за браузъра си, включително AdBlock, Adblock Plus, Amazon, LastPass и Evernote. Финалната версия на Edge с приставки ще бъде достъпна на всички потребители на Windows 10 в по-късен етап през настоящата година.