gmail-inbox-new-snaps-1932

След като месеци наред приложението Inbox (Inbox by Gmail) беше налично само с покани, от днес Google го направи досъпно за всички. В допълнение към това това то получава и някои нови функции, които ще бъдат полезни на потребителите.

Като част от ъпдейта Gmail потребителите вече ще могат да отменят изпратени съобщения от техния телефон, като Inbox ще им позволи да върнат съобщение, ако намерят грешка, „веднага, след като са го изпратили“. Google също така добавя опцията изтриване като действие по подразбиране с плъзгане на имейли.

keep_reminders inbox

Вече има и по-голяма интеграция на приложението Keep, с което се създават списъци със задачи. Направените напомняния в Keep ще излизат в Inbox, като приложението ще предложи добавянето на Reminders за всички листи получени чрез имейл. Google си партнира с HotelTonight и Eat24, за да могат потребителите да правят резервации и поръчки директно от Inbox.

Всичко това беше обявено от старши вицепрезидента Сундар Пичай на Google I/O. Той добави, че компанията вече има над 900 милиона месечни активни Gmail потребители, като 75% от тях използват мобилното приложение на Gmail. Всички нововъведения показват, че Google има амбцията Inbox да бъде нещо повече от услуга за имейли, но все още има дълъг път докато достигне дори малко популярността на Gmail.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS