move to ios

Apple започва да прилага все по-агресивни тактики за привличането на Android потребители към iOS. Преди време компанията предложи информация как стъпка по стъпка хората могат да се прехвърлят лесно към iPhone, ако преди това са използвали устройство на Samsung, HTC или друг производител. Сега Apple вече работи по цяло приложение, с което лесно да може да прехвърлите най-важното, като контакти, съобщения, календар, имейл акаунти и т.н. от Android устройства към всеки iPhone или iPad, работещ с iOS 9. И всичко това ще се случва безжично.

Новият софтуер, за който не бяха разкрити допълнителни детайли на WWDC, се казва „Move to iOS.“ Неговото предназначение ще бъде и да възстановите използваните преди това от вас приложения, когато минете на iOS. За безплатните ще гледа какво има на Android телефона ви и ще предлага техните iOS варианти. Ако платените Android проложения са налични и за операционната система на Apple, те автоматично ще бъдат добавени към вашия списък в App Store.

Apple не демонстрирa как точно ще работи новото приложение, затова все още не е ясно точно по какъв начин съдържанието ще бъде прехвърляно между операционните системи. Вероятно няма да видим „Move to iOS“ преди есента, когато до всички официално ще бъде пусната и новата iOS 9.

 

АЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS