Според анализаторът от KGI Securities Минг-Чи Куо, който през последните години се оказва много надежден когато става въпрос за информация относно бъдещи Apple продукти, iPhone 8 ще дойде с много интересна предна камера. Куо твърди, че Apple ще имплементират Kinect-подобна, така да се каже depth-sensing (с възможност за детектиране на дълбочина) технология. С нея, обяснява още анализаторът, следващият iPhone ще може да прави 3D селфита, да се използва в игри и да действа като скенер на ириса и лицето.

Ако всичко това е вярно, то стъпката на Apple към подобна технология звучи логично. През 2013 година компанията закупи първоначалните разработчици на Microsoft Kinect устройството, а Куо твърди, че предната камера на iPhone 8 ще работи на същия принцип.

Очакваме селфи-камерата при следващия телефон от Купертино да има стандартен сензор, заедно с инфрачервен такъв, както и инфрачервен детектор (същите компоненти, каквито има и Kinect). По този начин ще може да засича дълбочина във снимките. Ако предната камера може да се използва за отключване на смартфона чрез разпознаване на лице, то сензорът ще помогне iPhone 8 да не бъде излъган със снимка на собственика (която няма дълбочина и съответно може да бъде разпозната като такава).

Другото неясно в момента е коя вариация на iPhone 8 ще получи интересната и иновативна селфи-камера. Куо по-рано сподели как според него Apple тази година ще представят три варианта  — с 4.7-инчов дисплей, 5.5-инчов такъв и 5.8-инчов закривен OLED екран. Възможно е новият скенер да бъде запазен само за премиум 5.8-инчовото устройство, както двойната основна камера се среща само при Plus модела.

За финал Куо споменава, че е възможно подобна на Kinect технология да бъде имплементирана и в основната камера на следващи iPhone-и в бъдеще.