Иновативен метод за оглед на недвижими имоти предложи българската агенция Хоумстед. Благодарение на съвременните VR технологии, клиентите на компанията могат да се възползват от услугата Виртуален оглед 360°. Хоумстед оперира в София и Бургас, като дигиталните огледи, които предлага, могат лесно да бъдат осъществени от всеки български град или всяка друга точка на света с интернет свързаност. На практика те представляват пълноценни 360-градусови виртуални обиколки на имота, които го показват в най-малки подробности.

 

„360 градусовите обиколки, които предлагаме са много удобен начин за продажба и увеличават шансовете вашият имот да бъде прегледан от повече потенциални купувачи. Освен това, те спестяват време на всички участници в процеса и са подходящ метод за избягване на контакт при пандемия. Същевременно имотът може да се разгледа в детайли и да даде усещането за реална разходка в него, което да спомогне за взимането на крайно решение“ – споделя Ивайло Ангелов от Агенция Хоумстед.

 

Според проучвания, недвижими имоти, за които се използват 360 – градусови обиколки при тяхното предлагане, се продават по-бързо и по-ефективно. Виртуалната обиколка носи редица предимства за бъдещите купувачи. Само с едно движение на мишката, те могат да разгледат в детайли имота, да се запознаят с оформлението и състоянието му.

 

Освен това чрез виртуална обиколка потенциалните купувачи могат да изследват един апартамент или къща от различни гледни точки, да се придвижват от една стая в друга, като акцентират на определени детайли. Тези функции помагат за по-бързото взимане на решение, тъй като те използват повече визуални изображения.

 

360 – градусова обиколка може да се направи по всяко време, без да е необходима предварителна уговорка с брокер, както и от всяко място. Това е особено удобство за международните клинети или за такива, намиращи се в други български градове. Нужен е само достъп до интернет и наличен лаптоп или мобилно устройство. Другото важно предимство на виртуалните обиколки е възможността за спазване на дистанция, което е особено полезно по време на пандемията от COVID 19.