Знаехме, че Samsung са експериментирали с двоен камера дизайн за тазгодишния си флагман Galaxy S8 / Galaxy S8+. Едва сега обаче можем да видим, че реални прототипи на подобно устройство са били разработени. На снимките виждате S8 със двойна камера, дизайнът на която е вертикален. Те изтекоха първо във китайската социална мрежа Weibo, като по-късно бяха споделени и в Twitter профила на анализатора Елдар Муртазин (@eldarmurtazin).

От снимките се вижда, че прототипният вариант на Galaxy S8 не включва скенер за пръстови отпечатъци върху задния панел на устройството. Това може да значи, че прототипът е ранен, от времето когато Samsung все още са опитвали да имплементират скенера в дисплея на смартфона.

Разбира се, възможността да видим двойна камера при Samsung устройство не е изключена. Компанията смята, че към момента все още не е открила достатъчно добра причина, която да изисква имплементирането на тази технология. Още повече, те в момента разработват начини за улавяне на повече светлина само с една камера, което други производители постигат с два сензора.

Не на последно място, двоен камера дизайн изисква повече RAM, повече процесорна мощ и два сензора, всичко от което е по-скъпо и би изискало крайният продукт да се продава на доста по-висока цена. Като че ли Galaxy S8 не е достатъчно скъп сам по себе си.

Сега остава да видим дали Samsung няма да представят Note 8 с двойна камера. Все пак фаблетът е известен като устройството, при което повечето нови Samsung технологии са се появявали първи (поне до сега).