Samsung-Z-in-gold (1)

По време на конференция на разработчици, насочена към операционната система на Samsugn – Tizen, за първи път на живо бе забелязана златната версия на Samsung Z.

В началото на миналия месец Samsung Z – първият смарфон на компанията, използващ операционната система Tizen,  направи своя официален дебют. Устройството трябваше да излезе на пазара на 10-ти юли, но компанията забави пускането му с оправданието, че платформата все още няма достатъчно приложения. Все пак отлагането явно няма да е толкова голямо, защото корейците обявиха, че Samsung Z ще бъде достъпен в определени страни още до края на месеца. Това вероятно означава, че Tizen вече има поне основните или най-масовите приложения.

Samsung-Z-in-gold

Цената на Samsung Z все още не е обявена, но имайки предвид, че хардуерните му характеристики го поставят в средния клас, едва ли ще бъде шокираща. Допълнително Samsung ще има нелеката задача да се конкурира с много други смартфони (включително и свои модели), използващи много по-развитата операционна система Android с достъп до огромен каталог от приложения. Това, а и фактът, че вероятно ще бъде направено всичко възможно Tizen да бъде налагана, като се направи възможно най-достъпна за потребителите, ни води до предположението, че не е изключено новият смартфон да се появи на много по-ниска от очакваното цена.