Apple тази вечер ще ни представи специалния си „iPhone X“, за да отбележи 10-годишнината на телефона. Видяхме редица данни за хардуера и неговите функции, но досега всички го наричаха iPhone 8. Изглежда, обаче Apple е на път да пусне своя най-висококачествен телефонен под името iPhone X, ако, разбира се, най-новият изтекъл фърмуер е точен.

iOS разработчикът Стивън Троутън-Смит е открил препратки към iPhone X, които са свързани директно с D22 кодовото име на безрамковия дисплей. Това е най-силният индикатор, който имаме до момента, че Apple планира специалното именуване да отбележи десетте години на iPhone (Х – от римското 10). Говори се, че Apple не планира да използва традиционната си марка S и вместо това ще премине към iPhone 8 за своите не-OLED устройства.

Въпреки че това е последният фърмуер на iOS 11, Apple все още може да промени своя софтуер, преди iPhone X да е наличен в магазините и да го нарече по съвсем друг начин. Много слухове твърдят, че пускането на iPhone X може да се забави поради недостиг на OLED и „неотложната“ необходимост на Apple да намери друг доставчик на дисплеи освен Samsung.

Ако iPhone X се появи малко по-късно от другите два модела, тогава Apple може да има време да коригира името си с бъдеща актуализация на iOS 11. Тази вечер ще научим повече подробности по време на официалното събитие на Apple от 20:00 часа. Бъдете с нас.