Jumpstagram

В началото на тази година, Instagram отпразнува 100 милиона активни потребители. От нова публикация в блога на най-популярното приложение за снимки стана ясно днес, че половината от тях споделят любимите си моменти пред приятели и познати, използвайки устройства на Android.

[cquote]50 милиона Android потребители на Instagram[/cquote]

Това са около 50 милиона потребители с мобилната операционна система от Google. По думи на Филип МакАлистър, който е част от Android екипа на Instagram, екосистемата на Android е помогнала осезаемо за глобалното разрастване на приложението.

Големи събития като Кирио де Назаре в Бразилия, 85-тата годишнина на тайландския крал Бумибол, както и внушителната гръмотевична буря в Малайзия, бяха заснети от Instagram-ъри с Android устройства, а после споделяни от глобалните потребители както никога досега.

Немалко Android потребители на Instagram измислиха креативни начини да използват приложението, подчертава МакАлистър – посочвайки Jumpstagram снимките на @daveedgamboa и още няколко примера.

„Работим усилено, за да направим приложението бързо и лесно за използване. Целта ни е винаги да ви предоставяме възможно най-доброто Instagram преживяване.“ – пише още в публикацията. „Затова на всички наши потребители на Android, благодарим за това, че помогнахте да направим нашето общество уникално. Радваме се, че сте с нас.“