За трите издания досега Теленор България достигна до повече от 40 000 подрастващи

Есенното издание на кампанията на Теленор България “Дигитални скаути: Знаеш, преди да скролваш” обучи над 17 000 деца, които успешно преминаха през всички тридесет въпроса в двата дни от игровия уикенд и доказаха, че знаят какви са опасностите онлайн и как да се справят с тях. Те се състезаваха един с друг в надпревара за знания и дигитални умения на теми като онлайн тормоз, кражба на идентичност, фишинг, зловреден софтуер и още.

Приложението Digital Scouts, което беше достъпно напълно безплатно в двата онлайн магазина App Store и Google Play, отново оглави класациите, като стана и най-сваляното приложение в категорията “Игри” на App Store. Средното време за отговор на един въпрос бе 6.6 секунди, като преминаването през всички въпроси е отнело на участниците средно по 3 минути и 18 секунди.

И тъй като приложението е образователно, въпросите се оказаха както предизвикателни, така и забавни за участниците. Най-лесен за потребителите бе въпрос, свързан с Instagram – “Какво е забранено в Instagram?”. Чрез него всички разкриха, че в тази социална мрежа не можем да си купуваме последователи без последствия. Най-труден се оказа въпросът “Кое поведение в интернет НЕ носи никаква опасност”.

В есенното издание на Digital Scouts малките скаути не бяха сами в своите онлайн приключения. Към кампанията се присъединиха лица като Анди студио, Балан, Haha.bg и Изабел Овчарова, които са част от кампанията от самото ѝ начало, както и още популярни инфлуенсъри, за които онлайн безопасността е важна тема.  Това са геймърът Константин Кънев, по популярен като nothxtv и Емил Конрад.

За трите издания до момента, операторът успя да достигне общо над 40 хиляди деца и тийнейджъри, за да им покаже, че могат по забавен и интерактивен начин да натрупат устойчиви знания, които да им бъдат от полза всеки ден, когато са онлайн.

Повече информация за играта Digital Scouts, правилата за участие и победителите вижте на сайта на оператора.

 

Сподели
Предишна страницаБезвъздушни гуми на Michelin
Следваща страницаРевю на смарт контакта Tenda SP3
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.