Предположенията на Samsung от по-рано този месец за спад в приходите им се потвърди, макар и цифрите да се разминават малко. Корейците съобщиха по-рано, че очакват загуби от около 3 милиарда долара, като според официалните данни за третото тримесечие на 2016 година, печалбите са 4,7 милиарда долара. Това е с 1,93 милиарда по-малко от същия период миналата година. Общите приходи за Q3 на 2016 са 42,1 милиарда долара.

Samsung отчитат първи спад в приходите от една година насам, като признават, че главен виновник за това са проблемите с Galaxy Note 7. Първоначално анализатори на компанията предвиждаха ръст в приходите, но това беше преди да се разбере, че подменените Note 7 устройства също се запалват. Тогава Samsung изтегли всички фаблети от серията от пазара и последният им доклад цитираше около 3 милиарда загуби.

Друг фактор, който допринася за спада в приходите на Samsung, е курсът на южнокорейския вон спрямо другите световни парични единици.

Компанията твърди, че смята да подобри положението си през 2017 година, включително състоянието на смартфон пазара си. Остава да видим как корейците ще направят това.