paddington-bear

Какво по-добро от поне един хубав филм всеки месец? Това е все едно всеки месец да прочитате по една хубава книга, само че доста по-постижимо, имайки предвид, че можете за 30 дни да изгледате доста повече филми, отколкото да прочетете книги. За този месец съм ви подготвил пет филма, които според мен ще са едни от най-добрите за януари.

„Падингтън“ (Paddington)

Кой не знае за Падингтън и неговите премеждия в големия английски град? Кафявото мече с червената шапка е било придружител на много от нас като деца. Защо да не видим една обещаваща кино адаптация, където героят е озвучен от талантливия Бен Уишоу („Парфюмът“ и „Облакът Атлас“)?
Премиера: 2 януари (вече се прожектира)

„Твърде лично 3“ (Taken 3)

Героят на Лиъм Нийсън продължава неволно да се забърква в каши, хора около него да умират и прочее гадни работи. Този път работата е дебела, защото Брайън Милс е обвинен в убийство и бяга от закона, който доскоро защитаваше. Както е популярно в интернет напоследък: Защо хората продължават да се закачат с него, при положение че той е Зевс, Ра’с Ал Гул, Куай-Гон Джинн и Брайън Милс едновременно?
Премиера: 9 януари (вече се прожектира)

„Седмият син“ (Seventh Son)

Харесвам Джеф Бриджис – жесток е! И защо да не го видим като майстор войн, който се бори със свръхестествените сили, обитаващи средновековния свят. Ще му партнират Джулиан Мур и Кит Харингтън (Game of Thrones).
Премиера: 9 януари (вече се прожектира)

„Мордекай“ (Mortdecai)

Отново филм, базиран на книга – този път това е трилогията „Mortdecai“ на Кирил Бонфиглиоли. Екшън-комедията разказва за Чарлз (Джони Деп) и търсенето му на открадната книга, която може да го отведе до един куп злато.
Премиера: 23 януари

„Героичната шесторка“ (Big Hero 6)

Малкото, но доста умно момче Хиро Хамада и неговият робот Беймакс ще се изправят срещу злото в тази анимация на Disney. Не очаквам да бъда разочарован, тъй като в тази сфера студиото рулира. Просто трябва да почакаме филмът да излезе, което ще е към края на месеца.
Премиера: 23 януари