Октомври месец вече започна, но не е късно да обърнем внимание на това какво ще дават по кината. По метеорологичните условия личи, че лятото все още не си е отишло и няма защо да си стоите вкъщи, гледайки сериали – можете да посетите някой от местните кино салони и да се насладите на едни от най-интересните блокбъстъри, които Холивуд може да ви представи. Нека да ги видим.

“Марсианецът” (The Martian)

“Марсианецът”, по едноименната книга на Анди Уиър, е може би един от най-чаканите филми тази година по простата причина, че режисьор е не кой да е, а големият Ридли Скот. След не чак толкова голям успех с “Изход: Богове и царе” (Exodus: Gods and Kings), всички фенове се надяват sci-fi продукцията да е върха. Вече можете да разберете дали филмът е толкова добър, колкото книгата. Ако пък не сте я чели, ще ви е интересно да разберете какво ще се случи с астронавта Марк Уатни (в ролята Мат Деймън), който по стечение на обстоятелствата остава сам на Марс.
Премиера: 2 октомври

“Живот на ръба” (The Walk)

В този биографичен филм младият актьор Джоузеф Гордън-Левит ще влезе в ролята на французинът Филип Пети, който през 1974 година става първият човек, преминал разстоянието между кулите близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк на въже. Режисьор е Робърт Земекис, а създателите твърдят, че снимките са толкова реалистични, че на хората в кино салоните ще им се завие свят. Да видим.
Премиера: 9 октомври

“Пан” (Pan)

Ако като малки сте гледали със захлас историята за Питър Пан на Disney, то може би ще ви е интересно също така да разберете откъде е започнало всичко. Филмът на Джо Райт (“Гордост и предрасъдъци”, “Ана Каренина”) ще покаже историята на малкия Питър Пар, тук изигран от Леви Милър. В ролята на опасния пират Черната брада пък ще видим не кой да е, а Хю Джакман.
Премиера: 16 октомври

“Пурпурният връх” (Crimson Peak)

Друга с нетърпение чакана продукция този месец е хорърът във викториански стил на Гилермо дел Торо “Пурпурният връх”. Точно в стил gothic horror на някои от най-известните писатели от този период, дел Торо ще опита да ни въвлече в мистерия около имението на аристократа Томас Шарп (в ролята Том Хидълстън от “Отмъстителите”). Духове и скърцащи стълби ще бъдат на фокус в този филм, а мексиканският режисьор го бива в тези неща.
Премиера: 16 октомври

“Повелителят на кухнята” (Burnt)

Този месец има нещо и за всички любители готвачи. “Повелителят на кухнята” ще разкаже историята на Адам Джоунс (Брадли Купър), звезда в кулинарните среди, който съсипва кариерата си благодарение на наркотиците. След период на размисъл, той се завръща в големия Лондон, където желае да отвори ресторант и отново да се докаже.
Премиера: 23 октомври