Март месец започна, а с него ще дойдат и няколко нови много интересни филмa. На големия екран определено ще има какво да се види, като аз съм тук да ви насоча с пет от най-интересните продукции, чиято премиера ще е през идните няколко седмици. Е, нека ги видим.

“Чапи” (Chappie)

Най-новата лента от режисьора на “Сектор 9” (District 9) Нийл Бломкамп е първото нещо, което ще можете да гледате още този уикенд. Близкото бъдеще изглежда интересно през погледа на режисьора – роботи полиция, хора с амбиции, един зъл противник на изкуствения интелект и много експлозии.
Премиера: 6 март

“Все още Алис” (Still Alice)

Джулиан Мур само преди дни взе Оскар за най-добра главна женска роля в този филм. Не мисля че някой ще го пропусне, освен ако не е върл враг на сълзливите драми. Как се справя един човек с наскоро поставената му диагноза Алцхаймер? Това ще разберете, само ако гледате “Все още Алис”.
Премиера: 6 март

“Пепеляшка” (Cinderella)

Disney са се заели с представянето на историята за красивата дъщеря на вдовец в игрален вариант. Дали ще успее филмът да стъпи на малкия пръст на класическата анимация от далечната 1950 година? Не знам, но смятам, че си заслужава да дадем шанс на лентата. Защо? Режисьор е любимият на много Кенет Брана (“Операция Валкирия”, “Хенри V” и “Хамлет”).
Премиера: 13 март

“В сърцето на морето” (In the Heart of the Sea)

Ето и един филм, за който вече си говорихме – продукцията е вдъхновена от книгата със същото име, която разказва истинските събития, вдъхновили романа “Моби Дик” на Хърман Мелвил. “В сърцето на морето” е история за храброст, мъжество и борба за оцеляване в момент, в който човек среща звяр очи в очи. Печелилият Оскар режисьор Рон Хауърд ще ни пренесе в един невероятен негов свят още веднъж.
Премиера: 20 март

“Фокус” (Focus)

Ето и един от последните филми на Уил Смит и Марго Роби, преди и двамата да се превъплътят в злодеи от вселената на DC Comics със “Suicide Squad”. Интересно тагнатият като романтичен екшън филм ще ни представи Смит като изкусен измамник, който взима под крилото си Джес (Марго Роби), с която започва и любовна връзка. Какво ще се случи с тях двамата ще разберете скоро.
Премиера: 20 март