Мисля ще се съгласите, че е неизбежно след като iPhone 6S и 6S Plus видяха своята премиера, да не направим едно бързо сравнение между единия от тях и най-върлия му враг в лицето на Galaxy S6. Ще изброим за вас пет причини, поради които флагманът на Samsung е по-добър в едно или друго отношение от този на Apple.

Последващото сравнение е изцяло субективно и не се основава на никакви тестове. Може да се каже, че е направено на пръв поглед. За да можем да кажем по-точно кой телефон превъзхожда другия и по какъв начин, ще трябва да сме тествали и двата (iPhone 6S тепърва предстои; ревю на Samsung Galaxy S6 можете да видите тук). Дотогава обаче прочетете какво мислим за някои от спецификациите и функциите на Galaxy смартфона и защо те превъзхождат новия iPhone.

Разбира се, след това ще се радваме да споделите вашето виждане в секцията за коментари – пропуснали ли сме нящо, по което Samsung тук са надминали Apple, или пък е обратното. Не се стискайте! А сега, ето и нашите пет причини.

1. Дисплей

Samsung-Galaxy-S6-Picture-9

Дисплеят на Samsung Galaxy S6 е 5.1-инчов с резолюция 1440 x 2560 пиксела. AMOLED технологията му позволява той да бъде много по-контрастен. Този на iPhone 6S от Apple пък е 4.7 инча и с резолюция само 750 х 1334 пиксела. За да смятаме точка първа в полза на Samsung, също ще обърнем внимание и на съотношението дисплей-тяло на телефона. При Galaxy S6 то е 70.48% при размери на телефона 143,4 x 70,5 x 6,8 милиметра. iPhone 6S е със съотношение 65.71% при големина 138,3 x 67,1 x 7,1 милиметра.

2. Маса

Samsung-Galaxy-S6-Picture-7

Ако все още не сте забелязали, iPhone 6S, а дори и 6S Plus, са по-тежки от своите предшественици. Това най-вероятно се дължи на различната сплав, от която е направен телефона, както и някои от частите вътре в него. И въпреки че смартфонът е по-малък от Galaxy 6S, вторият е по-лек. „Везната се накланя“ в полза на Samsung, чийто телефон е само 138 грама, срещу 143 за Apple.

3. Камера

Samsung-Galaxy-S6-Picture-12

Тази точка чакате всички, нали? Не можем да не признаем, че тестовите снимки, които видяхме от iPhone 6S, са прекрасни. Камерата на Galaxy S6 също не е никак лоша, но сега вижте защо тя поне би трябвало да бъде по-добра от тази, разработена от Apple. Samsung са заложили на 16-мегапикселов сензор, но както ви разказа веднъж нашият фото-редактор Николай Николов, мегапикселите не са всичко – според технически спецификации апертурата на Samsung трябва да е по-добра. Колкото е по-малка тя, толкова по-добре. При Galaxy S6 тя е f1.9, докато Apple са предоставили f2.2 такава. Това означава, че камерата на Samsung би трябвало да се справя по-добре при по-ниска осветеност. За да кажем със сигурност коя е победител, пак казвам, че трябва да сме тествали и двата телефона. Важно е да отбележим, че също така само iPhone 6S Plus притежава оптична стабилизация като функция на камерата. При Samsung както Galaxy S6, така и Galaxy S6 Edge имат възможността да ви асистират при снимате чрез оптичната стабилизация.

4. По-голяма батерия

screen-shot-2015-09-10-at-11-18-35

Тук можем да кажем само едно – батерията на Samsung Galaxy S6 е 2550 mAh, докато тази на iPhone 6S е само 1715 mAh. Това, разбира се, не е гаранция, че Apple продуктът ще се справя по-зле – все пак, благодарение на iOS 9 и новият чип, смартфонът на американците трябва да ви предостави няколко допълнителни часа. А и някои хора вече се оплакаха от батерията на Samsung. Характеристиките обаче сочат, че поне на хартия корейската джаджа е по-добра.

5. Безжично зареждане

samsung-wireless-charging-pad

Като последна точка сме оставили безжичното зареждане. Може не всеки да го ползва, или пък изобщо да има нужда от него, но това да го имате като налична функция си е бонус. Какво, ако си забравите зарядното, а сте на път? Apple за пореден път не имплементират тази вече широко разпространена технология при iPhone, докато Samsung сериозно са наблегнали на нея.

Е, това бяха нашите пет причини, поради които Samsung Galaxy S6 превъзхожда iPhone 6S от Apple. Сега е ваш ред да споделите мнение по въпроса. Секцията за коментари е ваша.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS