Откакто Google представи новите си смартфони Pixel преди около месец, компанията се радва на голям успех при техните продажби. Не само това, ами и той се очаква да продължи. От финансовата агенция Morgan Stanley твърдят, че до края на 2016 година Google ще продадат около 3 милиона бройки от Pixel и Pixel XL. Те ще доведат до около 2 милиарда долара приходи за софтуерния гигант.

Тази цифра може да не ви звучи голяма спрямо 71 милиона устройства, продадени от Samsung само през третото тримесечие на 2016 (43 милиона за Apple), но имайте предвид следното — това е нова крачка на Google в този бранш и компанията не разчита на почти никаква реклама. Когато става въпрос за очакваните продажби през идната 2017 година, Morgan Stanley очакват между 5 и 6 милиона продадени смартфона общо и до 3,8 милиарда долара за всички продадени бройки от тази и следващата година под формата на приходи.

Интересното е, че според агенцията, това са малко приходи. Поради по-скъпите части при Pixel, Google печели по-малко от половината на това, което Apple печели от продажбата на всеки един iPhone. За това и компанията ще разчита повече на приходи от продадени приложения в Play Store, както и интеграцията с Daydream View и Android Pay. Очаква се дистанцията между приходите от приложения между Apple App Store и Google Play Store да се скъси от сегашните 3 към 1.

Само времето ще покаже как ще се справят Google Pixel смартфоните. А вие какво мислите? Бихте ли си купили Pixel?