Тазгодишното издание на Световния мобилен конгрес – най-голямото технологично събитие в света – беше отменено след спешна среща на организаторите от GSMA преди часове. Причината е в епидемията от коронавирус и големия брой китайски изложители и посетители, които се очакваха на събитието.

По традиция Mobile World Congress се провежда всяка пролет в Барселона и събира над 100 000 представители на телекомуникациите, онлайн услугите, производителите на хардуер, медиите и много други браншове. От сцената на конгреса са анонсирани някои от най-впечатляващите модели смартфони, както и нови технологии като 4G, 5G и др.

Сред лекторите на конгреса пък са били рок звезди на технологиите като Марк Цукербърг от Facebook, Ерик Шмид от Google, Дик Костоло от Twitter, Рийд Хестинг от Netflix и много други.

През последните години китайски компании като Huawei, ZTE, Lenovo и Oppo имат силно участие на мобилния конгрес и са сред основните спонсори. Това, в комбинация с бързото разпространение в Китай на новия коронавирус стана причина редица посетители да се запитат дали предстоящото издание на конгреса ще бъде безопасно.

Въпреки сериозните мерки, обявени от организаторите, една по една компании като Ericsson, ZTE, Sony, Nvidia, Nokia и др. отмениха участието си. Това постави под въпрос самото провеждане на конгреса, а преди броени часове беше взето и решението за отмяна на цялото събитие.

Сподели
Предишна страницаSamsung представи флагмана Galaxy S20 и Galaxy Z Flip
Следваща страницаФурми отгледани от семена на 2000 години
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.