Бихте ли избрали таблет пред лаптоп или хибрид? Това в въпрос, над който мисля от известно време и се чудя дали бих заменил личния си лаптоп на Toshiba за някой Nexus таблет или пък iPad. Както виждате, днес ще си говорим за iPad mini 3, който е в мен от няколко дни, но освен, че ще разгледаме какво предлага, ще се опитам и да реша тази дилема.

ВИЖ ОЩЕ: Подробно ревю на Apple iPad mini 3

Да ползваш таблет си има някои големи предимства, но за мен лично то е едно – мобилност. Не че един лаптоп не е мобилен, но определено не чак толкова, колкото таблетът. Ако оставя това настрана, за всичко останало лаптопът е много по-добър. Поне за нещата, с които аз работя. Все пак има хора, малко, но ги има, които тотално са минали на таблет, защото той отговаря на потребностите им. Какво обаче трябва да има едно такова устройство, че да ви накара да зарежете лаптопа?

mini 3

iPad mini 3 си е един чудесен iPad. Както и да го гледам, устройството работи безпроблемно, изглежда много добре и със сигурност няма да ме е яд, ако си го купя. Проблемът е, че знам за iPad mini 2 и това със сигурност ме кара да се замисля, дали да не си го купя направо него. Колкото и да се опитвам да проумея идеята на мениджърите от Купертино, просто не успявам. iPad mini 2 беше невероятен. С минимални разлики в сравнение с големия си брат, той беше един хай-енд таблет в малка опаковка. Същото, което и Sony правят с телефоните си. Тази година обаче нещата не са така и макар визуално пак да е красив, има разлики с iPad Air 2. Може би по-доброто решение е да задържим малко и да видим какво ще ни покажат тази година, а ако много сте се засили да си взимате mini и искате то да е най-новото, по-добре разгледайте внимателно къде са най-добрите цени.