Видеото е достъпно и във Vbox

Всеки си има някакъв начин да разпуска след един дълъг и ползотворен ден. Лично аз имам традиция за тези неща и едно от любимите ми занимания е да ходя на кино. Честно казано вече е време да ми се издаде карта за редовен посетител, имайки предвид колко често ходя, но това е друга тема. Тъй като съм почти през цялото време на компютъра, аз предпочитам да си правя резервации, за да не остана „на сухо” и да не мога да си намеря хубави места в киното. Обаче, когато не съм пред големият монитор аз ползвам едно единствено приложение, на което разчитам напълно за моите резервации и това е CINEXIO.

Cinexio е безплатно приложение, което е налично както за Android, така и за iOS потребителите. То е красиво и изключително удобно, предлагайки всички важни инструменти, за да можете лесно и бързо да си организирате филмовата вечер. Cinexio покрива 13 области в България и общо около 30 кина, като в тях включвам най-известните като Кино Арена и Синема Сити. Приложението съдържа детайли за всички филми, изразяващи се в кратка информация за дадения филм, прожекции, трейлър, описание на актьорския състав и постери. Всички филми се сортират по азбучен ред, популярност, пристигане в кината и рейтинг, който зависи именно от нас – мнението на потребителите . Имаме и опция за филтриране на филмите по ден, като максимума е 28 дни напред, по кино и жанр. Можете бързо да разгледате филмите с плъзгане наляво и на дясно, след като се отвори детайлния екран от който и да е филм. Също така има опция за преглед на постерите на цял екран с клик на малкото постерче.

Въобще, всичко е много удобно и приятно за работа, а приложението е бързо без грам лаг. Само за около половин минута може да прегледате какво е положението с всяка една прожекция на даден филм в конкретен ден. Резервациите са изключително бързи и се извършват с не повече от два клика, а потвърждение освен на смартфона си, ще получите автоматично и в своя имейл. Всяка резервация може да се направи през избран от вас имейл и Facebook акаунт.

И тук искам да обърнем повече внимание на личният профил. Cinexio предлага логване с Facebook и имейл, което предполагам всеки от вас има. В профила са филмите, които сте сложили в списъка за гледане, а освен тях там се съхраняват и оценките. Добавянето на филми в този списък става с клик на сърчицето върху постера на даден филм. Списъкът за гледане предлага на потребителите и бърза опция за оценяване на филма, като след оценка той се мести в графата с оценките. Разбира се, филмите могат и да се махат от този списък, като е нужно само да задържите с пръст върху него. При нужда да излезете от акаунта си, просто натиснете на иконата в горният десен ъгъл.