Всички ние използваме облачни услуги. Имаме нужда от всеки файл, навсякъде, по всяко време. Ако използваме DropBox, понякога свалянето на файлове е трудна задача. Защо? Защото ако качим много файлове в една папка и искаме да ги имаме и на смартфона или таблета си, ние трябва ръчно да сваляме всеки един файл чрез приложението.

За щастие, на хоризонта се появи едно ново приложение, което улеснява този процес и доближава потребителското изживяване до това с iCloud на Apple.

Представяме ви новото приложение в Google Play Store – FolderSync.

FolderSync позволява на потребителите автоматично да синхронизират папките от облака и тези в телефона си.

Единственото, което трябва да направите, е да изберете папката от облачната услуга и тази на телефона ви, които да се синхронизират. Имате три варианта: да изпратите файловете от телефонната папка към облачната, от облачната към телефонната и  двоен трансфер, което значи, че всяка една промяна в която и да е от папките, ще се появи и в другата.

Освен това, FolderSync предлага и full мениджър на файлове, който ви позволява да управлявате лесно файловете на двете места – локално или в облака. Имате опция да изберете колко често да се синхронизират файловете, като можете да изберете да се синхронизират и на момента, но това ще ви коства повече батерия.

Облачните услуги, които са поддържани, са следните:

☆ Amazon S3 Simple Storage Service
☆ Dropbox
☆ SugarSync
☆ NetDocuments
☆ Google Docs/Google Drive
☆ Box.net (WebDAVs)
☆ LiveDrive (WebDAV/FTP)
☆ HiDrive (WebDAV/FTP)
☆ FTP
☆ FTPS (SSL/TLS implicit)
☆ FTPES (SSL/TLS explicit)
☆ SFTP (SSH File Transfer)
☆ Samba/CIFS/Windows Share
☆ Ubuntu One
☆ WebDAV
☆ WebDAVs (HTTPS)

 

 

 

FolderSync има две версии – платена и безплатна, като повечето функции са в платената. Можете да свалите FolderSync Lite и FolderSync Full от Google Play Store. Платената версия струва 3.28 лв.

Сподели
Предишна страницаТоп 5 приложения за невероятно пътуване
Следваща страницаЗлатен iPhone 4S блести в M-Tel Experience Store
Боби Иванов е технологичен журналист. Работил е във в. “24 часа”, както и като редактор и автор на авторски публикации в онлайн изданието MobileNews, част от Trim Publications Ltd. Темите, които покрива включват бизнес, технологии и телекомуникации в страната и в световен мащаб. Интересите му включват Психология на комуникацията, Социология, Маркетинг и Връзки с обществеността. За контакти: Ivanoff@smartnews.bg