samsung_iphone6

Новината, че новият iPhone 6 Plus може да се огъне просто от стоене в джоба обиколи целия свят и предизвика редица различни реакции. Изглежда че всеки, който е чувал за iPhone, има мнение по въпроса. Освен интернет потребителите, все повече и повече компании използват информацията, за да се пошегуват на гърба на Apple.

Като че ли Samsung бяха първите като пуснаха изображението по-горе. Текстът към картинката е игра на думи и може да се преведе като „преклони се пред тези, които заслужават“. В последствие обаче се появиха съмнения дали снимката наистина е публикувана от корейската компания.

samsung_iphone6_2

В горното изображение обаче няма съмнение. Официалният профил на Samsung Mobile в Twitter публикува снимка на Galaxy Note Edge и текста „Извит. Не огънат.“ Note Edge има 5.6-инчов дисплей, който е извит от едната страна. Тази закачката е сравнително по-тактична от първата, но също толкова забавна.

LG_iphone6

И друг корейски производител – LG се включи в майтапите, чрез профила си в Twitter. Тяхното послание е почти същoто, като компанията напомня, че при LG G Flex – извивката е нарочна.

nokia_iphone6

От германския клон на Nokia също се включиха, публикувайки снимка на Nokia 3310, който е универсално признат за един от най-здравите телефони, правени някога. Nokia 3310 може да оцелее в много по-сурови условия от тези в предния джоб на тинейджър с тесни дънки, но за съжаление в съвременните смартфони тези качества отстъпиха място на мощни процесори и големи екрани.

lenovo_iphone6

Lenovo пък даде за пример едно от хибридните си устройва Yoga. Китайската компания е най-големият конкурент на Apple в сферата на стационарните компютри и лаптопи и нямаше как да не се включи. Със закупуването на Motorola, Lenovo даде заявки и за конкуренция в смартфон бизнеса, но засега е рано да кажем до какво ще доведе това.

KitKat_iphone6

Nestle, производителите на популярния десерт KitKat, се включиха с цели два поста, осмивайки огъващия се смартфон на Apple. Всъщност те са единствените, които директно посочиха своята мишена с #iPhone6plus. Изглежда, че Nestle и Google все още са в добри отношения и компанията не пропусна да се подмаже на Google, в случай че и в бъдеще решат да кръстят някоя версия на операционната им система на техен продукт.

heineken_iphone6

Heineken пък нямат нищо общо с Google или смартфона бизнеса, но за сметка на това и те имат проблем с огъването. Компанията иронично съчувства на Apple.

Завършваме с няколко шеги от интернет пространството. Колкото и да ни се иска, не можем да публикуваме всички, но тези определено са от най-забавните.

iphone6plus1week

Ето как щяха да изглеждат рекламните материали на Apple, ако огъването бе част от планираните „екстри“ на модела.

bendabledisplay

Последното видео пък е задължително за всички с чувство за хумор и особено за феновете на Samsung.