Полският бранд Lanberg, част от компанията Impakt, която вече присъства на българския пазар с марки като Genesis, Fury и Ugo, предстaви своя нов модел WiFi смарт контакт SM01-WP10. Устройството е предназначено за потребителите, които търсят решение за интелигентно използване на захранването в дома си с възможност за контрол на потреблението и отдалечено управление с цел намаляване на сметките за електричество и грижа за околната среда.

SM01-WP10 предоставя редица полезни функционалности за потребителите като мониторинг на използваната енергия за свързани устройства. Наличното безплатно приложение Tuya Smart App позволява проверка на текущо и минало потребление под формата на лесни за разчитане графични изображения. Потребителите могат също така да задават график на потребление и да определят работни периоди чрез наличната таймер функция.

 

Според производителя процесът по инсталация и конфигурация отнема около 1-2 минути. Устройството се свързва с локалната мрежа през WiFi интерфейс, използвайки стандарт 802.11b/g/n с работна честота на 2.4 GHz. Включена е и поддръжка на IFTTT, smart Google Home и Amazon Alexa. Смарт контактът разполага и с интелигентно решение под формата на LED светлинна индикация, показваща текущия работен режим и улеснява намирането му в тъмни помещения.

 

SM01-WP10 е изработен от незапалими материали и е снабден с вграден предпазител, който автоматично го изключва в случай на претоварване.

SM01-WP10 ще се продава на цена от около 30 лв. с включен ДДС. Наличности се очакват в началото на 2020 г.

 

Технически характеристики:

 

  • модел: SM01-WP10
  • номинална инсталационна мощност: AC 110 V-240 V, 50/60 Hz
  • максимално натоварване: 2300 W (10 A)
  • вид: Unischuko F и E
  • свързаност: WiFi 802.11b/g/n 2.4 GHz
  • управление: Tuya Smart App, налично за iOS и Android
  • LED индикация: синя и червена
  • обхват на работната температура: от -20 до +45 oC
  • влажност: до 80%

 

Сподели
Предишна страницаСлънчеви панели в Африка
Следваща страницаПетдесет български компании ще увеличат износа си по целия свят
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.