Изтекоха нови скрийншоти, показващи бета версия на Apple Music за Android, коeто ще бъде и второ официално приложение на Apple в Google Play Store. От тях става ясно, че потребителите ще имат дотъп до стандартните функции, като радиото Beats 1, страницата за препоръки “For Me”, както и социалната платформа „Apple Music Connect“. Налице ще е и пълен достъп до каталога на Apple Music.

Освен това, в Android приложението на музикалната си стрийминг услуга, Apple е добавила и опция, която не е налична за iOS потребителите. Това е възможността за промяна размера на кеша, използван за съхранение и възпроизвеждане в офлайн режим на музика.

Забелязва се също така, че Apple използва някои UI Android елементи в новото приложение, вместо да се опитва са наложи основния дизайн на iOS версията му. Разбира се, това не е изцяло, други части, като страницата “For Me”, са почти идентични с iOS приложението.

Скрийншотите могат да се приемат за истински, тъй като съвпадат с това, което компанията от Купертино тийзна на WWDC. Трябва да имате предвид, че не са показани всички функции на Apple Music за Android. Apple заяви, че тази версия на музикалната стрийминг услуга ще дебютира през есента, като се спекулира, че тя ще бъде пусната следващия месец.