Venom

Venom на режисьора Рубен Флейшер е пореден рубин в кино короната на Marvel, а британската звезда Том Харди влиза в ролята на един от най-популярните и стряскащи персонажи от света на Спайдърмен.

Новият трейлър на продукцията ни предоставя свежа възможност да надникнем към персонажа, който Том Харди е успял да изгради. И този път виждаме солидна порция екшън, както от Еди Брок (Харди) в неговата човешка форма, така и от симбиота Венъм – извънземната форма на живот, намерила в Брок своя нов човешки гостоприемник.

А за да има и малко цвят, в края на трейлъра виждаме и забавен монолог от Венъм, подсказващ ни, че персонажът на Том Харди определено ще има какво да предложи на зрителите. Силно се надяваме, че филмът няма да разочарова, защото хайпът към него със сигурност е огромен. А поне в повечето случаи, Том Харди е гаранция за качество.

Идеята за Венъм се появява в съзнанието на Дейвид Мичелини и Тод Макфарлън, които създават образа и го превръщат в култов персонаж от вселената на Спайдърмен. Своята “кариера” в света на комиксите Венъм стартира като опонент на Спайдърмен, а преди десетилетие той дебютира и на кино екран. Тогава Сам Райми изиграва персонажа в лентата Spider-Man 3.

Както обаче често се случва в света на комиксите, невинаги нещата са такива, каквито изглеждат. Макар и често врагове, в някои случаи Спайдърмен и Венъм се превръщат и в изненадващи съюзници. Поне засега изглежда, че във Venom ще видим Еди Брок и симбиота по-скоро в ролята на антигерои, а не на откровено лош типове.

Както споменахме, Venom е режисиран от Рубен Флейшер, когото вече познаваме от работата му по култови проекти като зомби комедията Zombieland. Освен Том Харди, в ролите ще видим още имена като Мишел Уилямс, Риз Ахмед, Джени Слейт и други.