За по-малко от седмица на пазара, новият MacBook Pro се продава толкова добре, че всъщност е най-продаваният лаптоп на пазара в момента. Това докладват от агенцията Slice Intelligence. Към момента Apple са продали повече бройки MacBook Pro, отколкото за всичките месеци на пазара са се продали Dell XPS 13 и XPS 15 взети заедно. Това обаче не е всичко.

Apple и Microsoft представиха новите си продукти почти по едно и също време. И въпреки това, новите Pro модели на Купертино са продали четири пъти повече бройки, отколкото Microsoft с техния нов Surface Book.

Колкото до миналогодишния MacBook, само за пет дни новите MacBook Pro са достигнали 80% от продажбите на ултра-преносимия лаптоп. Очаква се през първата седмица Pro да надминат продажбите на 12-инчовия модел. Още в началото Apple споделиха, че предварителните поръчки за MacBook Pro са по-големи от тези за който и да е друг техен лаптоп и ето, че това се потвърждава.

Методът, който Slice използват за анализиране на данните, не е перфектен. Той отчита само онлайн поръчките в САЩ. Освен това, лошата новина за Apple е, че от тези потребители, които през 2014 година са си купили MacBook лаптоп, цели 40% сега са закупили машина на друг производител.