В началото на седмицата в Tmall.com изтекоха снимки и спецификации на новия Kindle Oasis. Ето че вчера съществуването му се потвърди на официална премиера на устройтвото. Като цяло всичко, което разбрахме за четеца от изтеклата информация, е факт. Това е най-тънкият Kindle, произвеждан от Amazon до сега – само 3,4 милиметра в най-тънката си част.

Kindle Oasis ще ви донесе още познатия 6-инчов дисплей с 16 нива на сивото, 300 ppi гъстота на пикселите, подсветка на екрана, тъчскрийн, а в случая дори и бутони за прелистване на страниците. Пълните му размери са 143 мм x 122 мм x 3.4-8.5 mm и тежи 131 (133 за варианта с 3G) грама без калъф, което го прави и най-лекият Kindle до сега. Като говорим за калъф – специалният такъв се предлага в комплект с Kindle Oasis и носи допълнителна батерия, с която устройството наистина официално издържа до 20 месеца в режим на изчакване. С калъфа четецът тежи 238 (240 за модела с 3G) грама. Вградената памет и тук е 4GB, а имате на разположение и Wi-Fi свързаност.

Новият Kindle Oasis е на пазара от днес и ще ви струва 289 долара / 269,99 британски лири / приблизително 660 лева, в комплект с калъф. Цветът е по избор.

И не, Kindle Oasis не е водоустойчив…

amazon-kindle-oasis-2

amazon-kindle-oasis-3

amazon-kindle-oasis-4

amazon-kindle-oasis-5

amazon-kindle-oasis-6

amazon-kindle-oasis-7