Новият браузър на Mozilla дойде с поддръжка на нови API (приложни програмни интерфейси) за интеграция със социални мрежи, което вече ви позволява да чатите с Facebook приятелите си директно през уеб браузъра.

С новата функция на Firefox, Facebook Messenger-a се показва в дясната страна на прозореца на браузъра. Това обединяване ви дава възможност да видите, кои от вашите приятели са онлайн и да им пишете без да отваряте Facebook в друг прозорец. По този начин можете безпроблемно да разглеждате други страници и да общувате с приятели, без досадното превключване на табове. Освен чат прозореца в горния десен ъгъл ще виждате и всички известия, които получавате.

Facebook е първата социална мрежа част от новия API на Mozilla, чиято главна цел е интеграция със социални мрежи. Любимата мрежа на почти всеки запален Интернет потребител поставя само началото на тази функционалност в уеб браузъра. Очаква се към Facebook да се присъединят и други социални мрежи,като Twitter и Linkedin.

Ако Mozilla Firefox е вашият предпочитан браузър, а Facebook неизменна част от ежедневието ви има две стъпки, през които трябва да преминете, за да ги съчетаете в едно:

  1. Свалете последната версия на Firefox от тук.
  2. Включете добавката от тук.