2016-chevrolet-camaro-1

Събота беше грандиозен ден за любителите на високи скорости и красиви коли. Chevrolet показа за първи път моделa за 2016 година от серията Camaro. И както ще видите от снимките по-долу, той е невероятно красив. Първото, което ще забележите e, че Chevrolet и General Motors държат на стила, който са наложили със стария дизайн на автомобила. Каросерията прилича на тази от минали години, със съвсем минимални промени. Колата беше представена в Бел Айл, Детройт, където след две седмици ще се проведе Grand Prix състезание. Една седмица по-рано обаче, Chevrolet ще покажe възможностите на новия си звяр на същата тази писта, построена за състезанието.

Това, което ще удиви феновете на американските машини, е големият избор при покупката на новото Camaro. При него има цели шест различни варианта задвижващи системи. Те варират от 6,2-литров, V-8 двигател с мощност 455 конски сили, до двулитров четирицилиндров такъв. Разбира се, всички те са с турбо, като Chevrolet отново предоставя и възможността колата да е с автоматични или ръчни скорости. Благодарение на тези си спецификации, новото Camaro и следващата година ще се изправи достойно пред поредния Ford Mustang, с който винаги са били сериозна конкуренция.

По отношение на интериора нещата стоят различно. Той е изцяло нов, като включва така наречения „Interior Spectrum Lighting“ от Chevrolet – светодиодна тръба, минаваща през таблото, светеща в един от 24 различни цвята. Наличен е и „Show Mode“, с който ще се радвате на всички тези цветове, докато се сменят периодично просто така, за забавление.

2016-chevrolet-camaro-2

2016-chevrolet-camaro-3

2016-chevrolet-camaro-4

2016-chevrolet-camaro-5

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS