Apple ни показаха своя Apple Watch Series 3 снощи. Първият смарт часовник, който си има собствена LTE връзка. За тези, които не знаят, какво е това, LTE ви позволява да стриймвате музика, да правите телефонни обаждания и да изпращате съобщения, без да сте свързани към вашия телефон.

Часовникът наистина е уникален. Може би точно затова се е издигнал на първо място сред всички марки, включително Rolex, Fossil и Omega. Може би сте изненадани? Трудно е да се обясни, на какво точно се дължи това. Кук сподели, че продажбите са се увеличили с 50% от миналата година.

Но това, което разтърси цялата публика и всички останали зрители, които гледаха от своите компютри, беше едно видео. Едно видео, в което от Apple бяха включили част от писмата, адресирани до тях и до самия Тим Кук, в които хората се отблагодаряват на компанията, за това, че с Apple Watch живеят доста по-здравословен и добър живот.

Новият Apple Watch Series 3 струва 399 долара с мобилна мрежа и 329 – без. Разликата настина е минимална, така че свободата, която получава един потребител с такъв часовник, определено си заслужава цената.

Ще бъде с 33мм или 42мм големина. Като предварителните поръчки започват на 15 септември, а доставките на 22 този месец.

Компанията каза, че Series 1 сега ще струва по-малко – 249 долара. Нищо обаче не беше споменато за Series 2. Може би, както ние, така и Купертино знаят, че не-LTE версията на Series 3, автоматично ще измести двойката от пазара.

Всички модели на Series 3 са с двойно-ядрен процесор, за който ябълките казаха, че е 70% по-бърз. И освен това Siri вече говори. Тоест не е необходимо всеки път да поглеждате екрана, когато задавате въпрос на асистента.

Новият W2 чип прави Wi-Fi връзката с до 85% по-бърза и е 50% по-енергоспестовен. А това е много важно особено като се има предвид, че LTE версията ще изисква много повече батерия. Според компанията, часовникът ще издържа 18 часа на едно зареждане.

Изработката на LTE версията е била много сложна. Екипът, който е работил по нея, се е постарал да включи антена и SIM карта, като междувременно големината на устройството не се променя. Как става това? Антената е самият дисплей, а картата е електронна. Единствената промяна е в дебелината. Увеличена е с 0.25мм, което както казаха снощи, са два листа хартия.

Series 3 ще бъде продаван в златно, сребристо и светло сиво. Ще има нови най-различни каишки, но можете да използвате и вече наличните ви от предшественика на тройката.

Часовникът с мобилна мрежа е с червена коронка. Hermès и Apple пускат и по-уникални модели, подобни на миналогодишните специални Series 2. Техните цени обаче започват от 1 149 долара, което, разбира се, е нормално.

А ако си спомняте красивият бял керамичен часовник, представен миналата година, тази година компанията пуска също толкова красив керамичен светло сив модел.

Предимствата на това да притежавате часовник с LTE са много. Можете да имате музика на самия Apple Watch. 40 000 000 песни на китката ви, как ви се струват? Series 3, както и Series 2 разполага с GPS.

Уникално е, как можете да оставите телефона си и да се движите единствено с часовник на ръката. Няма да има нужда да се купува отделен телефонен номер, Watch Series 3 ще разполага със същия номер, който ползвате и на iPhone-а си.

Apple обаче не са първите, които правят LTE часовник. Samsung Gear S3 е с GPS и LTE, както и LG Watch Urbane (втората версия). Обикновено или вида или батерията (или и двете) на устройството страдат от тези добавки. Дизайнът на Series 3 е съвършен. Така че остава да видим и дали 18-те часа батерия, за които Купертино споделиха снощи, ще се окажат истина.