BMW са пуснали нов концептуален мотор наречен BMW Motorrad Concept Link. Доста по-нормално изглеждащ е от този, който представиха миналата година – BMW Motorrad Vision Next 100. И изглежда доста по-реалистично.

Concept Link е проектиран да бъде изцяло електрическо возило. Компанията позиционира мотора като представител на „напълно безвредно превозно средство на две колела“. И можем от самите изображения да видим, че това наистина е така.

Изглежда BMW си представят шофьора да носи смарт яке (такова, каквото Google правят в момента). Като цяло, както винаги има доста футуристичен привкус. Точно като изваден от филма Blade Runner.

Немците са включили и няколко свойства, които може би след време наистина ще бъдат на някои мотори. Concept Link „знае какво има в календара на шофьора“ и планира съответните маршрути. Освен това може да избира „подходяща музика“ за пътуването, което го кара да звучи доста умен, въпреки че не е много ясно как това ще бъде полезно в реалния свят.

Concept Link никога няма да види бял свят. Е, поне със сигурност не и в близкото бъдеще. И все пак, вие бихте ли карали подобно возило? Изглежда доста яко…