На ексклузивно събитие Acer представи последните модели от любимата на всички геймъри линия Predator, както и нови геймърски машини Aspire и Aspire V Nitro, променящи геймърския хоризонт.

В подкрепа на професионалния гейминг в България, по време на представянето, Acer организира първия по рода си турнир по CS:GO в България, в който фенове на играта се изправят срещу отбора на BPro.

На 14-ти януари, само дни след Consumer Electronics Show в Лас Вегас, Acer България зарадва българските фенове, като организира ексклузивно представяне на последните попълнения в гамата продукти, насочени към геймъри.

В подкрепа развитието на гейминга като е-спорт в България, по време на събитието, Acer предостави гейминг арена за разгорещена CS:GO битка, озаглавена Beat the Pro. В нея премериха сили професионалистите от BPro и фенове на играта от цялата страна, специално селектирани в кастинг през декември.

В оспорваната битка срещу титаните, феновете се справиха повече от достойно, като до последните минути не липсваха изненади и геймови обрати. Но всяко състезание има един победител, като в първото по рода си в България сражение Beat the Pro, победители станаха идолите на родните геймъри: BPro.

Acer продължава да затвърждава водещата си позиция в геймърския сегмент, като предлага разнообразие от предложения, готови да отговорят на всеки вкус и предпочитания. От мощни свръх-ексцентрични машини за претенциозни геймъри като Predator 21X до по-достъпни, но високопроизводителни предложения като Aspire VX, позволяващи на всички, които обичат гейминга да участват в напрегнатия екшън на компютърните игри.

Новите предложения, представени на Consumer Electronics Show и пред българска публика, са: ноутбуците Predator 21X, Predator 17X, V Nitro, Aspire VX 15, геймърският настолен компютър Aspire GX и мониторът Predator Z271T с революционна технология за проследяване на погледа.

Дългоочакваният геймърски лаптоп на Acer Predator 21X с първия в света извит екран, стъпва на българския пазар през първото тримесечие на тази година. Това е първият в света ноутбук, който предлага извит 21-инчов IPS екран (резолюция 2560 x 1080 със скорост на опресняване 120 Hz), доставяйки истински потапящо гейминг изживяване, особено в комбинация с технология за проследяване на погледа от Tobii.

Извитият екран разполага и с NVIDIA® G-SYNC™ технология, осигурявайки плавна и кристално ясна игра. Под извития капак на ноутбука лежи мощен двигател, чакащ да бъде задействан. Predator 21X (GX21-71) е с две NVIDIA® GeForce® GTX 1080 графични карти в SLI и 7-мо поколение Intel® Core™ i7-7820HK процесор с възможност за овърклок за превъзходно представяне и бързина.

Вграденият софтуер Acer PredatorSense позволява на потребителите да контролират и персонализират цялото гейминг изживяване от един централен интерфейс, включително овърклокинга, осветлението и скоростта на вентилатора. В допълнение, инсталираният Xsplit Gamecaster софтуер улеснява геймърите да записват и редактират видео и лайв стрийминг за Twitch и YouTube каналите си.

Точно над клавиатурата в дясната част, е разположен метален панел за поддръжка, който осигурява удобен достъп до RAM модулите и 2,5 инчовия хард диск. Ноутбукът пристига със син дракон, изобразен на панела, но може да бъде персонифициран с комбинация от графични изображения. Нещо повече: първите 300 поръчани лаптопа ще включват лимитирани серийни номера върху панела.