Най-накрая вече знаем нещо за следващия филм на Ридли Скот, продължението на „Прометей“ (Prometheus). Според непотвърдени източници, заглавието на новата продукция ще е „Prometheus 2: Hell on Earth“. Знаем от един разговор между Ридли Скот и режисьора на „Пришълци“ (Aliens) Нимрод Антал, че вторият филм ще се фокусира не върху планетата на Инженерите, а напротив – действието ще се развива отчасти на Земята. Въпросната планета сме щели да видим чак в третия филм „Прометей“.

Е, поне няма да е само на Земята, тъй като актьорите Наоми Рапас и Майкъл Фанбендър са потвърдили участието си, а те се бяха запътили в обратната посока – най-вероятно към родната планета на Инженерите. Всичко това означава, че най-вероятно главата на андроида Дейвид ще се върне на раменете му. Според самия Ридли Скот ще видим и нови герои. Отново Антал твърди, че сценарият за „Прометей 2“ вече е готов и снимките започват тази година. Премиерата ще бъде на 4 март 2016, което ще е преди премиерата на проекта „Alien“ на Нийл Бломкамп, който също е насрочен за следващата година.

Още слухове твърдят, че може би корабът, в който са Дейвид и доктор Шоу, ще бъде засечен от частен кораб, спонсориран от Weyland Corporation и покрай това ще се развият събитията. Остава само да почакаме, за да видим дали това ще е истина.

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS