Концепция за iPhone 2017 | Снимка: Veniamin Geskin

Вече трета година Apple представя приблизително еднакви на външен вид устройства. Дали е време вече да видим нещо тотално различно? Може би да и фактът, че догодина се навършват точно десет години от представянето на първия iPhone, е първото нещо, което ни навежда на тази мисъл. Но какво точно да очакваме от следващото Apple мобилно устройство?

Според Forbes, които се позовават на няколко източника, догодина ни очакват големи изненади. Първо, Минг-Чи Куо от KGI Securities твърди, че през 2017 година ще видим цели три различни модела. За това си говорихме преди дни, но имаме и още нещо – най-големият iPhone ще бъде с 5.8-инчов дисплей. Освен това, част от твърденията на Куо са, че новите смартфони ще са изцяло стъклени и най-накрая ще могат да се зареждат безжично.

The Wall Street Journal добавят нещо към купищата слухове, които Минг-Чи Куо разкрива – според тях ако не и трите, то поне най-големия iPhone ще бъде с OLED екран. Още – Home бутон вече няма да има и Touch ID вероятно ще стане част от самия дисплей. Възможно е технологията за това да видим при следващите iPad устройства още в началото на годината (за това също стана въпрос преди няколко дни).

Концепция за iPhone 2017 | Снимка: Veniamin Geskin
Концепция за iPhone 2017 | Снимка: Veniamin Geskin

Липсата на Home бутон, според WSJ, ще позволи намаляване големината на 4.7 и 5.5-инчовите модели, докато смартфонът с екран 5.8 ще се побере в големината на тялото на 5.5-инчовия такъв. За последното 9to5mac се позовават на японския сайт Makotakara.

Дали с iPhone 8 Apple ще бият рекорда си от 120 милиона продадени устройства (iPhone 6 и iPhone 6 Plus) от 2014 година? С такъв редизайн е напълно възможно. Остава обаче да почакаме, за да видим дали всичко това ще се изпълни. Както ви казахме по-рано, Купертино работят над цели 10 различни концепции за своя нов смартфон и не е ясно коя от всички ще види бял свят.

Какво ще кажете? Искате ли изцяло стъклен, 5.8-инчов iPhone с OLED екран и Touch ID, интегрирано в дисплея? Споделете с нас в коментарите. Както отбелязват от Forbes, наскоро LG са разкрили, че успешно са разработили технология, която позволява скенер за пръстови отпечатъци да бъде интегриран в дисплей на смартфон. Така че технически идеята е възможна и реализируема.

1 коментар

  1. Вече не вярвам на Apple, че могат да бъдат иновативни, когато става дума за iPhone …

Comments are closed.