Преди два дни по време на WWDC Apple представиха очакваната от всички нова операционна система за техните компютри. Името й е изключително оригинално, както саркастично съобщи и представителят на ябълките на сцената – macOS High Sierra. „Високата“ Sierra още в понеделник бе пусната за разработчиците като бета версия, по-късно този месец ще бъде официално пусната като бета, а през есента вече всеки ще може безплатно да си изтегли оригиналната версия.

Новата macOS Sierra ще бъде по-бърза, по-безопасна и ще направи така, че приложенията да използват възможно най-малко място. Голям принос за това има Apple File System, която заменя предишната Hierarchical Fire System, като компанията твърди, че нейната собствена система е по-безопасна, стабилна и бърза.

JavaScript-а на Safari ще бъде 80% по-бърз от този на Chrome, според компанията. Също така Safari на новата High Sierra получава нови актуализации относно сигурността. Браузърът ще използва машинно обучение, което да идентифицира и блокира рекламните тракери, докато цъкате из нета и ще спира автоматично-пускащите се видеа. Приложението Mail пък, ще заема 35% по-малко място отколкото преди.

Photos приложението също е актуализирано. Ще можете много по-лесно да откривате желаните от вас изображения и ще можете да обработвате снимки и след това автоматично да ги прехвърляте във Photoshop или друга програма, за да продължите откъдето сте стигнали.

Абсолютно всичко ще изглежда по-добре на High Sierra. Ябълките обявиха нова версия на Metal (Metal 2). Голямото предимство на двойката е, че вече macOS ще поддържа VR. Нещо, което Купертино демонстрираха като показаха Star Wars VR демо (в снимките по-горе) по време на WWDC.