Най-новата реклама на Apple е съставена от кратки клипове, заснети с iPhone от обикновени потребители. Видеото е съпроводено от спокойния глас на астронома Карл Сейгън. Красивите кадри на гори, плажове, планини, насекоми и птици са с цел да рекламират камерата на смартфона, но освен това ясно се вижда и посланието, което компанията иска да отправи към целия свят и най-вече към САЩ и още по-конкретно към Доналд Тръмп.

Фактът, че Земята е единствената планета, която познаваме, на която може да се живее „подчертава нашата отговорност да се държим по-добре един с друг, да пазим и се грижим за единствения познат ни дом“, казва Сейгън, откъс от „Бледа синя точка“. „Няма друго място или поне в близкото бъдеще няма да открием такова, където нашият вид да може да мигрира.“ Определено думите на учените трябва да бъдат чути и запомнени, както и договорът на САЩ за борбата с климатичните промени.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук ясно изявява своята позиция по този въпрос. Неколкократно се обърна, както пряко, така и непряко, към Доналд Тръмп с думите (грубо казано) „Трябваше САЩ да остане в договора“.