Lincoln никога не са се задоволявали с обикновени автомобили – техните леки коли винаги са имали нещо различно, дизайнът им е бил агресивен и същевременно изискан. Това важи и за SUV-тата на марката и си личи при най-новата концепция за високопроходимия Lincoln Navigator, който видя своята премиера на авто-шоуто в Ню Йорк.

Президентът на компанията Кумар Галхотра описва автомобилът със следните думи: елегантност, красота, спокойствие и хармония. И защо не? Navigator е огромен, красив звяр, който крие нотка на невинност в иначе леко агресивния си вид. Как се получава това, нямам ни най-малка представа, но ето че е така. Все пак, това е само концепция и не е ясно колко от предложените функционалности – като таблети за всеки един пасажер и микрофони за третия ред, който да помагат за разговор с водача – ще бъдат факт при истинската премиер на автомобила през следващата година.

Едно обаче е сигурно – отново според Галхотра, този тип врати-крила няма да стигнат до истинския модел Lincoln Navigator. Те служат само за по-лесен достъп до интериора тук, при демонстрационната кола.

lincoln-navigator-2016-concept-2

lincoln-navigator-2016-concept-3

lincoln-navigator-2016-concept-4

lincoln-navigator-2016-concept-5

lincoln-navigator-2016-concept-6

lincoln-navigator-2016-concept-7

lincoln-navigator-2016-concept-8