google cardboard

Google обяви нова версия на Cardboard, която вече ще може да работи с по-големи телефони (с до 6 инча екран). При този модел вече е премахнат магнитният контролер и е заменен с картонен бутон, който ще работи с всеки телефон.

Друга добра новина е, че Google пусна своето приложение за виртуална реалност Cardboard и за iOS. To ще позволи на iPhone потребителите да изследват околната среда в градовете чрез виртуален калейдоскоп, както и да виждат 3D обекти от музейни колекции. Преди това приложението беше налично само за Android, където е изтеглено над 1 милион пъти. За разработчиците, които са създали свои приложения, съвместими с Cardboard, SDK поддръжа и операционната система на Apple.

Google също така обяви и училищна програма, която ще превърне вуртуаланата реалност във възможност за учене. „Expeditions“ е голяма кутия с Cardboard, които струват около 20 долара всяко, и инструмент, който ще помогне да учителите да контролират VR преживяването на своите ученици от таблет. Те могат да се включат в програмата от днес.

Cardboard беше представен миналата година на Google I/O. „С Google Cardboard искахме да създадем по-завладяващи и възхитителни преживявания за всеки, който притежава мобилно устройство,” каза преди време Андрю Нарткър, продуктов мениджър на Google Cardboard. 

 

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS