SmartNews в епична битка на територията на FUN SPORT край Брезник

Според редица проучвания второто и третото най-любимо нещо в работата след заплатата са отпуската и тиймбилдингът. Не че имаме нужда от проучвания, за да го разберем, но ни трябваше само една неделя, за да открием най-якото място и за двете в близост до София – FUN SPORT.

В слънчевия почивен ден екипът на SmartNews отпътува към село Конска до Брезник, за да „сплотим колектива“ и да проверим на място дали всички страхотни неща, които бяхме чували за комплекса, са верни. С нас бяха и приятелите ни от Symbol Media Group – всички в пълна бойна готовност за много емоции и епични битки. След има-няма половин час пристигнахме и още от пръв поглед ни стана ясно, че единственият ни проблем ще е дали ще имаме достатъчно време да пробваме всички атракции, които FUN SPORT предлага.

За да не прекараме целия ден само в блажено припичане край басейните в аквапарка на комплекса (все пак на тиймбилдинг сме отишли), решихме да го оставим за по-късно през деня. Труден избор, защото аквапарк Konza е уникален – огромни водни пространства, пързалки, шезлонги, джакузи, коктейлчета, детски басейн и изобщо всичко, което може да си представите, когато помислите за перфектния плаж. И цялата тази прелест е насред невероятна зеленина и изобилие от чист въздух.

SmartNews-Symbol-FunSport.jpg-10

Именно със заобикалящата природа решихме първо да се срещнем отблизо – като пробваме един от специалните маршрути за АТВ. Качихме се на двуместните превозни средства (комплексът разполага и с едноместни, разбира се, но в екипа ни не всички са шофьори) и се отправихме да опознаваме района. Ако вече сте карали АТВ, то няма нужда да ви описваме неповторимата тръпка, а ако не сте – крайно време е да пробвате, заслужава си. Разнообразен терен, цветя и пеперудки в комбинация с едно-две неправомерни изпреварвания и висок адреналин, или с две думи: перфектното начало на тиймбилдинга.

На по-запалените по екстремните преживявания не им стигна разходката из природата и покараха АТВ и на писта пред погледите и на по-кротката част от екипа ни, и на изключително необичайни зрители: щраусите, отглеждани в комплекса. Малко по-късно дойде ред и на рая за любителите на адреналина и скоростите – картинга. FUN SPORT разполага с много добра писта и голям избор от картинги (едноместни, двуместни, от 6 до 28 конски сили), а надпреварата така разпали страстите на екипа ни, че се стигна до допълнителни обиколки и реални залози кой ще е най-бърз.

SmartNews-Symbol-FunSport.jpg-8

Заредени със състезателен дух, атакувахме игрището за пейнтбол. Междувременно пробвахме още няколко атракции като яздене на бик и стрелба с пневматична пушка и наваксахме изхабените калории с хапване в ресторанта на комплекса (ако се чудите къде са най-яките кебапчета – това е мястото!). За половината от екипа ни това беше първи досег с пейнтбола, но още с обличането на костюмите и здравото стискане на оръжията в ръце всякакви колебания се изпариха.

Напрегнатата битка не мина без малки жертви (разбирайте цицина на главата и понатъртени места от топчетата боя), но емоцията компенсира многократно. Емоция, която ни държа не само до залез слънце, когато си тръгнахме от FUN SPORT, но и няколко дни след това. Заканили сме се вече за следващ тиймбилдинг там, а дотогава планираме и няколко „частни“ посещения на уникалния комплекс. Не се чудете и вие какво да правите следващия уикенд – качвайте се на колите и право към село Конска, ще ни благодарите после!