Везни

За тях подаръкът трябва да е нещо, което ще могат да споделят с приятели или близки. Няма да обърнат внимание дали е скъп, не е задължително, но трябва да изглежда естетично и с добър дизайн. Бутилка вино, кутия пури или пък два билета за предстоящ концерт са най-добрите попадения.

Скорпион

Загадъчна и магнетична по природа, тази зодия обича да демонстрира интересната си личност. Биха се зарадвали на всичко, което да развие детективските им способности и отчасти авантюристичен дух. Бинокъл, телескоп, приключенска книга или излет сред природата на палатки до някой язовир, река или езеро. Друго нещо, което би ги развълнувало, е съблазнително бельо и палава вечеря (хихи).

Стрелец

Не са много по-различни от Овните, за тях важи подаръкът-изживяване. Защо не урок по езда или пътешествие към напълно непознато място? Също ще се зарадват на някоя философска книга, отнасяща се към духовното.

Козирог

Най-доброто, което може да им подарите, е това, което те никога не биха очаквали и никога не биха си позволили. Ще бъдат очаровани от нещо, което е пълна противоположност на това, което си представят. Изберете подарък, който ще сметнат за твърде претенциозен, за да си купят сами, като луксозен аксесоар например. А още по-добре, ако заложите на хумористичното и им подарите тяхна карикатура и като цяло нещо, свързани с шегаджийската страна на характера им.

Водолей

Няма да обърнат внимание на “просто подарък” – трябва да е уникален и по някакъв начин необикновен. По натура са колекционери във всичко. Подарете им поредния експонат за многобройните им колекции. Водолеите са естети. Харесват всичко ярко и необичайно, блестящо и сияещо. Можете да изберете всякаква вещ, но трябва да измислите красива история – защо я подарявате именно на вашия Водолей. За тях е много важно да знаят, че всеки подарък е бил избиран специално и единствено за тях самите.

Риби

Със силно развитото си чувство към изкуството те биха се зарадвали на билети за театър или стихосбирка (в зависимост от интересите на човека). Рибите са мечтатели и творчески натури, поради което харесват вещи с оттенък на артистичност, креативност и духовност. Красиви фотографии, албум със снимки или автобиография на някой известен художник са добри предложения.

Разбира се, всеки един подарък за Коледа е строго индивидуален – каквото и да решите да подарите на любимите си хора, ще бъде оценено, независимо предмет или емоционално изживяване. Вложете чувство и дайте малко от себе си, така неминуемо ще донесете усмивка на лицата на вашите близки.